”Wanneer medewerkers ramen openen voor frisse lucht, schakelt de airconditioning in die ruimte automatisch uit”

De installatie van het nieuwe bedrijfspand voor onze overburen

Car Lock Systems en Jifeline, vooraanstaande namen in de automotive industrie, hebben onlangs de overstap gemaakt naar een nieuw pand in Werkendam. Car Lock Systems biedt automotive bedrijven de snelste service voor originele autosleutels en -sloten op code en Jifeline verzorgt wereldwijd remote diagnose voor auto’s. In dit interview spreken we met Jasper van Herwijnen, mede-eigenaar van Car Lock Systems en Jifeline, over zijn achtergrond, de redenen voor de verhuizing en de samenwerking met Solid Systems.

Een naadloze overgang

Een van de grootste uitdagingen waarmee de bedrijven werden geconfronteerd, waren de verschillende locaties. Jasper legt uit: “In Sleeuwijk bevonden onze materialen zich op drie verschillende locaties en daarnaast hadden we nog een locatie in Werkendam. Het runnen van een bedrijf op vier verschillende plaatsen bleek totaal niet te werken. Bovendien waren de bestaande panden verouderd. Verhuizen naar één centrale locatie was de beste oplossing.” De grond die vrijkwam op het terrein ‘Hart van Brabant’ bleek perfect. Binnen no-time was alles geregeld en nu zijn ze gevestigd, in wat onze medewerkers noemen ‘Sleeuwijk-West’. De naadloze overgang is mede mogelijk gemaakt door Solid Systems.

De keuze voor Solid Systems

Een van de cruciale beslissingen die bij deze transformatie werden genomen, was de keuze voor Solid Systems als partner. Jasper legt uit waarom deze keuze logisch was: “Solid Systems is een van de weinige bedrijven die een totaalpakket van diensten aanbiedt, zowel op het gebied van elektra als van beveiliging. Daarnaast bevonden ze zich recht tegenover ons, wat de communicatie vergemakkelijkte. Ze beschikten ook over uitgebreide expertise.”

Henry van Solid Systems MRO voegt eraan toe: “Jasper had zijn huiswerk uitstekend gedaan. Hij had elk detail al tot in de puntjes doordacht, waardoor onze kennis naadloos aansloot op zijn visie. Hij begreep wat er nodig was om zowel praktische als esthetische aspecten perfect te integreren, van keurig weggewerkte sloten in prachtige, industriële deuren tot slimme kabeloplossingen in vergaderruimtes onder robuuste, houten tafels.”

Specifieke wensen en innovatieve oplossingen

Bij de ontwikkeling van het nieuwe pand stond Jasper van Herwijnen voor de uitdaging om zijn visie tot leven te brengen, met specifieke wensen die het verschil maakten.

De samenwerking met Solid Systems ging verder dan alleen elektra en beveiliging. Ze werkten samen met Kelpa Werkendam, ook aan het verlichtingsplan, dat van A tot Z doordacht was, zonder onnodige afleiding in het zicht. Dit was een van de voordelen van het werken aan een nieuwbouwproject.

Wat betreft beveiliging hebben ze samen gekeken naar innovatieve oplossingen. De toegangscontrole gaat op basis van een tag, maar als medewerkers willen kan dat ook via een app om hun mobiele telefoon. Dankzij de software van Solid Systems kunnen ze dit volledig zelf beheren, wat niet alleen gemak oplevert maar ook kostenbesparend is.

Een ander opvallend kenmerk van het pand is het slimme raamsysteem. Wanneer medewerkers ramen openen voor frisse lucht, schakelt de airconditioning in die ruimte automatisch uit, doordat het raam dan geen contact meer maakt met het kozijn. Jasper lacht en voegt eraan toe dat het enige nadeel is dat als je het alarm wilt inschakelen en er nog een raam openstaat, je dit handmatig moet sluiten. Maar je weet wel zeker dat alles afgesloten is.

Klaar voor de volgende fase

Goed om te weten: Car Lock Systems en Jifeline zijn alweer klaar voor de volgende fase van groei. Aan de overkant van hun huidige pand wordt binnenkort een nieuwe loods gebouwd, evenals extra parkeerruimte om tegemoet te komen aan de behoeften van hun groeiende team van ruim 150 collega’s. En natuurlijk staat Solid Systems klaar om opnieuw te ondersteunen met hun expertise in elektra en beveiliging, met een plan dat Jasper al volledig heeft uitgetekend en dat klaarligt voor uitvoering.

Ook zo’n project?

Onze afdeling elektrotechniek informeert u graag over de mogelijkheden. Deze is te bereiken via telefoon: (085) 052 0142 of mail: sales@solidsystemsgroup.eu.