Realisatie van het nieuwe kantoorpand van JC Straaltechniek

Nieuwe ruimte voor groei met de innovatieve en technische expertise van Solid Systems

De groeiambities van een marktleider in straalbehandeling mogelijk maken? Wij deden het! Sinds 2001 heeft JC Straaltechniek zich ontwikkeld tot prominente speler in straal- en conserveerwerkzaamheden. Door de aanhoudende groei in opdrachten en de toenemende grootte van objecten, ontstond de uitdaging om hun faciliteiten uit te breiden. En dat werd ónze uitdaging: niet alleen meer ruimte, maar ook het upgraden van hun elektrische infrastructuur en beveiligingssystemen die óók moesten voldoen aan de hoge eisen van de staalbehandelingsindustrie.

De keuze voor Solid Systems

Toen we voor de uitdaging stonden om een complexe elektrische installatie te bouwen, was Solid Systems onze eerste keuze. Jan Pieter van der Stelt (mede-eigenaar JC Straaltechniek) legt uit: “Solid Systems is bekend in Werkendam. Ze hebben al bewezen goed werk te leveren en we hebben goede persoonlijke contacten met hun team. Dit zorgde voor een stevige basis van vertrouwen.”

Specifieke wensen en innovatieve oplossingen

De focus van onze samenwerking lag op het voldoen aan de specifieke behoeften van JC Straaltechniek. We streefden ernaar een systeem te ontwikkelen dat niet alleen aan de technische normen voldeed, maar ook veilig was voor het opslaan van verf volgens de PGS15 normen. Dit omvatte de installatie van een evacuatiesysteem, een apart alarmsysteem, en een doordacht ontwerp van de verlichting om optimale werkomstandigheden en energiebesparing te garanderen. We hebben daarnaast ook 780 zonnepanelen geïnstalleerd om het gebouw duurzamer te maken. Deze technische realisaties tonen onze inzet voor innovatie en duurzaamheid in onze samenwerking met JC Straaltechniek.

Een Solid-samenwerking

Jan Pieter vertelt: “De samenwerking kenmerkte zich door wederzijdse betrokkenheid en open communicatie.” Iedereen, inclusief de bedrijven die de bouw (Staton) en de kantoor afbouw (de Giessen optimaal kantoor) verzorgden, werkte samen aan een resultaat dat niet alleen mooi is, maar ook praktisch en duurzaam. Jan Pieter benadrukt: “Onze flexibiliteit en het vermogen om tijdens het proces aanpassingen te doen, bewijzen dat Solid Systems een partner is die meer biedt dan alleen wat gevraagd wordt. Ze denken echt met ons mee om de beste oplossingen te vinden.”

Ook zo’n project?

Onze afdeling elektrotechniek informeert u graag over de mogelijkheden. Deze is te bereiken via telefoon: (085) 052 0142 of mail: sales@solidsystemsgroup.eu.